IT Вакансії

Як знайти роботу в IT без досвіду Поради від IT-рекрутерів

«Я почав шукати роботу на четвертому курсі інституту. Я був впевнений в собі, бо я легко писав лаби та курсові і вважав, що знайти першу роботу буде просто. Тож на першій моїй співбесіді життя дало мені ляпаса, який повернув мене до реальності. Тому вирішив знайти собі ментора, який би порадив мені, що вчити далі, куди розвиватись. Через бот в телеграмі devmentorbot знайшов людину, яка запропонувала мені участь в безоплатному проєкті.

  • “Якщо кандидат справді розуміє, що він хоче отримати цю позицію і якісно пройде усі етапи відбору, тоді у роботодавця не буде іншого варіанту, ніж надіслати офер”, – підсумовує фахівець.
  • Найпривабливіше — це те, що розвиток і навчання новому в цій сфері ніколи не припиниться.
  • Дехто взагалі починає кар’єру з підробітків, заради грошей, поєднуючи роботу з навчанням.
  • Згідно з даними великих сайтів з пошуку роботи, у людей без досвіду та освіти сьогодні є непогані шанси влаштуватися на роботу з хорошою зарплатнею в цій сфері.
  • Якщо у вас запитують про рідних, які працюють на компанію-конкурента, відповідайте стримано та чесно.
  • Важливо створити структуроване резюме, деталізоване, без художнього наповнення.

Кожен другий називає себе комунікативною людиною, це настільки приїлось, що рекрутери вже не звертають увагу. Краще напишіть, інтроверт ви чи екстраверт — це точно впаде в око. Багато компаній безкоштовно https://wizardsdev.com/ самостійно навчають сейлів і саппорт, влаштовують стажування або розповідають всі нюанси під час випробувального терміну. IT — це не тільки програмісти, є багато нетехнічних спеціальностей.

В IT треба знати англійську, але не обовʼязково вміти програмувати – є й інші спеціальності

Тут слід відмітити, що рівень заробітної плати на позиціях з такою приміткою буде нижча за ринкову. Співбесіда перетворювалась на монолог інтерв’юера, який хотів хоча б щось покласти у пусту голову. Як виявилось, мало уміти написати код, підглядаючи на Stack Overflow/Habr, треба ще пояснити, як він працює. Ти можеш погано кодити, від тебе ніхто не очікує майстер класу як від фахівця без досвіду в IT.

Десь з субтитрами, десь ні, та я вже бачу від цього вигоду, бо став краще застосовувати ці знання в роботі, прокачав свої хард скіли. Я ніколи не рекомендую курси, котрі я сам не проходив. Цей курс я пройшов і відчув, що мої скіли імпрувнулись. Я вважаю себе лінивим та взагалі погано навчаюсь, тож якщо навіть в мене інгліш покращився, значить рекомендувати треба точно. Наприклад, ми говорили про методології Scrum та Agile. Це не щось нове для мене, але я дізнався щось, що до цього не знав.

Менеджер з підтримки клієнтів авіакомпанії англійською мовою на вхідну лінію

Можна без досвіду роботи, але бажано, щоб було розуміння сфери продажів. До обов’язків входить робота з базою клієнтів, ведення переговорів, виконання операцій з нерухомістю. На сайті IT Generation вказано, що рекомендований рівень англійської мови для майбутніх слухачів курсів має бути на рівні від B1. Як пояснює Олександра Толох, знання англійської значно полегшує кар’єрний шлях в ІТ-сфері, тому вона буде перевагою навіть на першому етапі роботи.

Як знайти роботу в IT без досвіду

Коли на середині курсу куратор перевіряв мої знання, я приємно здивувався, що відповіді на всі питання знаходив у себе в голові. Мені подобається твердження, що доволі легко мати класні софт скіли рідною мовою, та вони зникають, коли ти переходиш на іноземну. Зараз в IT всі хочуть мати англомовних розробників. Тобто якщо ти не знаєш інгліш, то значить маєш нульові софт скіли, а значить не зможеш побудувати нормальну комунікацію з командою, і так далі. Ось, наприклад, зараз всі хочуть собі React-розробника. Я й сам довго відбивався, але зараз маю проєкт на React, тому довелось його вивчити.

Які є точки входу в IT?

Важливо створити структуроване резюме, деталізоване, без художнього наповнення. Людям без досвіду та освіти також пропонують опанувати цю професію.Основні завдання техніків – це проведення підключення до інтернету та усунення несправностей, пов’язаних з цим. Зайняти місце технічному спеціалісту в ІТ без досвіду складніше, ніж нетехнічному, але все одно можливо. Найчастіше компанії готові брати джунів на позиції https://wizardsdev.com/vacancy/ QA-тестувальника та frontend-розробників. Якщо в претендента немає профільної освіти, HR дивиться на пройдені курси, Hard і Soft Skills, прагнення кандидата напрацьовувати навички, поглиблювати знання, розвиватися як спеціаліст. Багатьом знайома ситуація, коли ви перечитуєте величезну кількість вакансій в надії на фрази «розглядаємо кандидатів без досвіду роботи», «готові вчити», «готові розвивати навички».

“Але якщо все ж говорити про сеньйорні позиції в розробці, то глибоке розуміння технічних знань потрібне, тут точно в пригоді буде саме технічна освіта”, – каже Ніщик. Часто шукають проджект-менеджерів, бізнес-аналітиків, маркетологів, рекрутерів. Але водночас залишаються менш очевидні, але цікаві позиції ком’юніті-менеджерів, які допомагають підтримувати внутрішні спільноти, або ж технічних райтерів, додає експертка. Сфера інформаційних технологій досить специфічна, тому при переході треба буде запам’ятати безліч нюансів. Наприклад, що більшість співробітників працюють як приватні підприємці.

Як, на твою думку, новачкові знайти роботу в IT?

Можливо, вам знадобиться писати більше ста мейлів, і тільки потім вам зателефонує HR-менеджер та запропонує зустріч. Зрештою, досвід цих співбесід виявився для мене дуже цінним, бо я зрозуміла, які запитання цікавлять роботодавців та як на них відповідати. Розглядають кандидата з вищою профільною освітою, але можна без досвіду в сфері аудиту.

Як знайти роботу в IT без досвіду

Пошук роботи без досвіду, або ж першої роботи в цілому – непростий, але необхідний крок у житті кожної людини. Цей процес може викликати безліч запитань і переживань, однак не все так страшно, як може здаватись на перший погляд. Гейм-тестувальником може стати практично кожен, навіть без досвіду роботи. Work.ua публікує поради експерта щодо того, як шукати роботу, якщо у вас взагалі немає ніякого досвіду. За півроку я пройшов близько чотирьох співбесід (пасивно шукав роботу). Одного вечора мене запитали, чи знаю я що таке Perl і чи не цікаво мені було б попрацювати з цією мовою програмування.

Я чудово пам’ятаю студентські роки та бажання працювати. Другим страхом було розміщення резюме на сайтах пошуку роботи. Третій страх — дзвінки від компаній та запрошення на співбесіду. А от четвертий був найсильніший — потрібно було йти на співбесіду і розказувати про себе. Зверніть увагу на те, що такі програми переважно влаштовують великі компанії. Для цього працюють окремі департаменти, які займаються пошуком талантів.

Звичайно, технічна освіта, навички та знання в цій галузі будуть також великим плюсом. Але якщо ви та сама людина з активною життєвою позицією, це легко надолужити в процесі роботи. Експерт додає, що є професії в розробці, де технічна освіта на початкових позиціях не так важлива – Manual QA, Project Manager, HTML-розробник.

Якщо раніше було багато вакансій та мало спеціалістів, то зараз ситуація розвернулась навпаки. Також є не так багато пропозицій влаштуватися на роботу фахівцем з техпідтримки. Основні завдання – це допомагати в телефонному режимі клієнтам у вирішенні організаційних, фінансових та технічних питань в рамках компетенції компанії. Роботодавці готові навчати, оплачувати стажування та платити від 10 до 30 тисяч гривень. Це зовсім не означає, що ви втрачаєте свою юність, коли можна безтурботно проводити час з друзями. Та це і не дивно — колеги будуть займатися навчанням, витрачати свій робочий час — а це все гроші.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *